راه اندازی کسب و کار مثل راه اندازی سوپر مارکت سر کوچه نیست؛ واسه خودش اصولی داره کسی با خودش تا حالا این فکرو کرده که میتونه با یکم
این چیزی که بالا گفتم ی تعریف خیلی خیلی کوچولو از فضای وحشتناک بازار ایرانه(حیفه اسم کسب و کار یا بیزینس روش بذاریم).
اوضاع کسب و کار و درآمد داخل ایران خیلی ناجوره و یک آدمی که هم پتانسیل و استعداد مدیریت یک کسب و کار و داره اصلا نمیدونه باید از کجا شروع کنه پس یک راست میریم سر اصل مطلب:من اول باید این سوالو از خودم بپرسم که کسب و کار و یا در درجه بالاتر استارت آپی که میخوام اونو راه اندازی کنم چه درد و یا چ مشکلی از مردم یا جامعه رو برطرف میکنه.
اینو فعلا از من داشته باشین؛صاحب کسب و کار و استارت آپ باید یک بینشی رو در خودش تقویت کنه به اسم مشکل شناسی.چیز خیلی عجیب و پارانرمالی نیست تمامی بیزنس منای بزرگ از بیل گیتس گرفته تا جف بزوس و مارک زاکربرگ اینو داخل خودشون داشتن و یا اگر هم نداشتن سعی کردن اونو تقویت کنن.
کسب و کار و استارت آپ
همونطور که در اولین مطلب وب سایت برای شما تعریف کردیم استارت آپ کسب و کار و نوپایی هستش که سرویس و خدماتی رو ارائه میده که در نوع خودش جدید هستش ؛ خب این سرویس و یا خدمات جدیدی که ارائه میشه واس چی هستش.جواب در حال حاضر واضحه ؛ این سرویس باید دردی از درد و مشکلات مردم رو پاسخ بده. کلا باید این سوالو از خودمون بپرسیم علم و تکنولوژی برای چی دارن پیشرفت میکنن؟.برای این که زندگی برای مردم راحت تر از قبل بشه.
ما پیشرفت علم و تکنولوژی رو به عینه نخواهیم دید چون دانشمندان داخل آزمایشگاه دارن به پیشرفت علم کمک میکنن ولی اثرش رو به بهترین شکل ممکن داخل بازار کسب و کار و انواع و اقسام استارت آپ ها و زندگی خودمون حس میکنیم. پس تا الان فهمیدیم که تاثیر پیشرفت علم رو ما در بازار کسب و کار و تولد استارت آپ ها مشاهده میکنیم.
حالا باز به اولین سوال برمیگردیم که نصفشو در ابتدا جواب دادیم که علم و یا تکنولوژی چطوری و برای چی پیشرفت میکنن؟؟؟؟؟؟!!!!!!
مشکل شناسی (Problematic)
خب جواب سوال رو دادیم برای اینکه مشکلات زندگی روز مره برطرف بشه.ولی جواب اینو ندادیم که چطوری علم پیشرفت میکنه؛جرقه ی پیشرفت علم زمانی زده میشه که یک مشکلی در اطرف ما وجود داشته باشه و عده ای با بینش مشکل شناسی بخوان اون مشکلو برطرف کنن.
اگر کمی دقت بکنین این مشکلات همواره اطراف ما هستن اما کمتر شخصی مثل ایلان ماسک یا استیو جابز پیدا میشن که بینش مشکل شناسی رو داشته باشن و بخوان مشکل رو حل بکنن.
همین الان که دارین این مطلب رو در سطح اینترنت مطالعه میکنید و با گوشیتون حال میکنید بخاطر وجود استعداد مشکل شناسی در وجود شخصی بنام تیموتی برنزلیهستش.این آقا که یکی از مهندسین سابق مرکز تحقیقاتی سرن سوئیس بود و همچین دانشمند علوم رایانه هستش این مشکل روحس میکرد که نمیتونه فایل های مهم رو بین همکارانش رد و بدل کنه و در به اشتراک گذاری اطلاعات درون سازمانی به مشکل بر میخورن و راه حل رفع این مشکل یک شبکه داخلی بود که الان انقدر گسترده شده که ما اونرو با نام اینترنت میشناسیم.این آقای برنزلی یکی از مشاهیر معروف با استعداد مشکل شناسی بود.
خب تا الان فهمیدیم که اگر آدم کمی بینش مشکل شناسی داشته باشه و در جهت پیشرفت علم در صدد حل مشکلات محیط دور و برش قدم برداره میتونه یک کسب و کار و یا استارت آپ درآمد زا برای خودش راست و ریست کنه.
حتما لازم نیست مثل ایلان ماسک فکر کنی تا بتونی کل مشکلات روی زمینو برطرف کنی و بخوای یه سکونت گاه روی مریخ واسه آدما بسازی تا سهام شرکتت مثلاسپیس ایکس میلیاردی افزایش پیدا کنه؛ن بابا از این خبرا نی مبحث مشکل شناسی خیلی راحت تر از این حرفاست.
ی نگاه به دور و برمون بندازیم با انواع اقسام مشکلات روبرو میشیم که هنو به چشم دیگران نیومده از مسائل خیلی تخصصی گرفته تا بحث های خیلی پیش پا افتاده.
فقط کافیه مقداری آشنایی در زمینه های جدیدی که دارن به بلوغ میرسن داشته باشیم که هر چقدر هم پیشرفتت کنن بازم یجای کار میلنگه الان موضوعاتی مثل بلاک چین و اینترنت اشیا که قراره دنیا رو متحول کنن گل سرسبد دنیای کسب و کار هستن که سرشار از مشکلات نهان و آشکارا هستن؛مثلا همین الان امینت شبکه های اینترنت اشیا یکی از موضوعات داغ مهندسی هستش که برای رفع این مشکل کسب و کار هایی پا به عرصه وجود گذاشتن.
[irp posts=”۸۶۱۹″ name=”تغییر دهندگان دنیای کسب و کار:بلاک چین و هوش مصنوعی”]
مشکل شناسی اولین ویژگی ای هستش که یک صاحب کسب و کار باید اونو داشته باشه.اما مهم اینجاست چطوری باید از اون استفاده کنه شایدم از بخت بد روزگار سوادشو اون فرد نداشته باشه.پس ادامه این مطلب رو در آینده از دست ندین:
اولین قدم رو برداشتیم حالا باید ببنیم در قدم دوم باید چکار کنیم.